top of page
Top

STEM

In het domein STEM vinden we brede STEM-richtingen of studierichtingen met een meer gerichte STEM-focus terug. Een aantal studierichtingen focussen zich op de levende natuur als wetenschapsdomein. De nadruk ligt hier op vakken als biologie, chemie en aardrijkskunde, basiswetenschappen voor onderzoek in verschillende domeinen als biotechniek, geneeskunde, genetica, ecologie, farmacie. Daarnaast heb je studierichtingen die de nadruk leggen op ontwerpwetenschappen die te maken hebben met engineering, wiskunde, fysica en informatica. Techniek staat ook centraal in studierichtingen waar leerlingen al een meer gerichte keuze maken voor mechanica - elektriciteit, koeling en warmte, auto, bouw, hout en wonen, grafische media en communicatie. Het technisch proces, van probleemstelling over ontwerp tot en met de realisatie en het bijsturen ervan, staan centraal in het technologisch denken, ontwerpen en uitvoeren.

Binnen het domein STEM bieden wij in het 3de en 4de jaar de studierichtingen 'Biotechnologische STEM-wetenschappen' (doorstroomfinaliteit) en 'Schilderen en decoratie' (arbeidsmarktgerichte finaliteit) aan. In het 5de jaar bieden wij de studierichtingen Biotechnologische en chemische STEM-wetenschappen' (doorstroomfinaliteit) en 'Schilderen en decoratie' (arbeidsmarktgerichte finaliteit) aan.

 

De leerlingen van het 6de jaar bevinden zich nog in het oude systeem. Voor deze leerlingen bieden wij de richtingen 'Techniek wetenschappen' (TSO) en 'Schilderwerk en decoratie' (BSO) aan. Meer informatie over de specifieke studierichtingen kan je hieronder bij de verschillende jaren bekijken. 

bottom of page