top of page
Top

Maatschappij en welzijn

In het domein MAATSCHAPPIJ EN WELZIJN vinden we studierichtingen waarin de mens en samenleving in alle facetten centraal staan. Het verhogen van lichamelijk, psychisch of sociaal welbevinden van mensen is de focus. Soms ligt de klemtoon op doelgroepen en/of op diegenen die in onze samenleving zorg of ondersteuning wensen of nodig hebben. Zowel een gezonde als persoonlijke levensstijl spelen daarbij een rol. Verschillende benaderingen vanuit menswetenschappelijke invalshoeken komen aan bod, ondersteund door aspecten van natuurwetenschappen. Interessegebieden zijn: gezondheid, voeding, agogiek, zorg en welzijn, haar- en lichaamszorg, lifestyle en mode.

Binnen het domein Maatschappij en welzijn bieden wij in het 3de en 4de jaar de studierichtingen 'Maatschappij- en welzijnswetenschappen' (doorstroomfinaliteit), 'Maatschappij en welzijn' (dubbele finaliteit) en 'Zorg en welzijn' (arbeidsmarktgerichte finaliteit) aan. Voor de leerlingen van het 5de jaar en 6de jaar bieden wij de studierichtingen 'Welzijnswetenschappen' (doorstroomfinaliteit), 'Opvoeding en begeleiding' (dubbele finaliteit) en 'Assistentie in wonen, zorg en welzijn' (arbeidsmarktgerichte finaliteit) aan.

 

De leerlingen van het 7de jaar bevinden zich nog in het oude systeem. Zij kunnen ook nog het 7de jaar 'Organisatie - assistentie' volgen. Meer informatie over de specifieke richtingen kan je hieronder bij de verschillende jaren bekijken. 

bottom of page